ינו 012015

גילוי שדות היהלומים בקימברלי שינה לחלוטין את כלכלת דרום-אפריקה ויצר כר חדש לפעילות של יזמים נועזים, בהם בלטו כמה יהודיים בצד יזמים בריטיים. הקריירה המדהימה של בארני ברנאטו (Barney Barnato, 1852-1897), שנולד בלונדון כאייזאקס בארנט (Isaacs Barnett), מדגימה עניין זה: הוא יצא לקימברלי ב-1873 בשיא בהלת היהלומים. הוא רכש ביחד עם אחיו זכויות על כריית יהלומים. ב-1881 ייסדו האחים את "החברה לכריית יהלומים ברנאטו", שהפכה למתחרה העיקרית בחברת הכרייה הגדולה דה-בירס של ססיל רודס. ב-1888 התמזגה ברנאטו עם דה-בירס, שהיתה לחברת כריית היהלומים הגדולה בעולם. ברנאטו נבחר באותה שנה לאספה המחוקקת של מושבת הכף והיה פעיל בפוליטיקה של המושבה הבורית. באישיותו הססגונית ובאורח חייו הפך ברנאטו לאגדה. בהפלגה לאנגליה שם קץ לחייו כשקפץ מאנייתו וטבע.